Anasayfa   Firmamız Hakkında   Banka Hesapları   Kredi Kartı Güvenliği   Servis Sözleşmesi   İletişim
Püf Noktası
Sitede Ara
Language
İstatistik
Genel
Çoğul753328
Tekil105142
Tarih2008-10-03
Kullanıcı
Toplam Kullanıcı19
Son kullanıcıHakan064
GünHitler
2012-05-19
148614861486
2012-05-18
214621462146
2012-05-17
135013501350
2012-05-16
722722722
2012-05-15
904904904
2012-05-14
118611861186
2012-05-13
151515151515
Dost Siteler
Çiçek Menü
Bilgi Hazinesi
Anket
Hangi Çiçeği Seversiniz
Gül
Şebboy
Orkide
Papatya
Karanfil
Buket Yapımı
Tarih 22/11/2008 15:13 Yazar TR FLora Hitler 495
Print Pdf RSS
Bu metin TR FLora Çiçekçiler Derneğine Haiz Telif Hakkı İçerir.Hiç bir surette kopya edilmesi yayınlanması yasaktır.

Kesme çiçeklerin tergal,krep,elyaf ya da benzeri bir zemin üzerine görselliği düşünülerek dizilmiş haline buket denir.

      & nbs p;     Buket çiçeklerin dizayn edilmiş halidir.Buket yapımında gül ,karanfil,gerbera,lisyantus,hüsnüyusuf,şebboy,gül cipsofilya vb. gibi çiçekler anlamına göre hazırlanır.Yardı mcı çiçek olarak cipsofilya,kuşkonmaz yaprağı bazı saksı çiçeklerinin yaprakları,soli gibi yeşillikler kullanır.Kesme çiçeklerin birleştirilmiş toplu haline demet denir.

       & nbs p;    Derneğimizin araştırmalarına göre buket orta çağ sonunda yerini almış ve gelişen çağ ile birlikte yenilenerek yerini almıştır.Geçmiş çağlarda süs sanatlarında kullanılan bir figür olarak karşımıza çıkmaktadır.Çiçek gerek süs sanatlarında gerekse resim sanatında aşkın ve sevginin sembolü olarak karsımıza çıkmaktadır.Gelişen teknolojiyle birlikte tekstildeki gelişmeler çiçekçilik sektöründe değişik buket tanzimleri oluşmasına yol açmıştır.

      & nbs p;      Buket yaparken birbirlerine uyum sağlayan renkteki çiçekler tercih edilmelidir.Hemen her bukette cipsofilya kullanılır.Uygun renkte tergal seçilir.Seçilen tergalin üzerine çiçeklerin diplerini gizleme amacıyla elyaf kesilir.Elyaf tergal gibi içini süzmez kumaş şeklindedir.Elyaf tergalden hem boy hem de en olmak üzere kısa kesilir.Böylelikle tergal bukette daha fazla görünmüş olur.Orta halli bir bukette 70 cm lik tergal kesimi uygun olacaktır.Rulo halinde sarılmış olan tergallerin en leri 70 cm civarındadır.Dolayısıyla 70 x 70 cm lik kare bir tergale 60 x 60 cm lik elyaf uygundur.Mesela tergalimiz beyaz ise bunun üzerine kırmız? ?,lila,mavi,pembe gibi elyaflar uygun olacaktır.Tergalin üzerindeki elyaf içe gelmek üzere kare olan malzememizi baklava dilimi şeklini alacak şekilde çeviririz.Öncelikle soli diğer yeşillik türlerini yeter miktarda yayarız.Eğer bir gerbera buketi yapacak olursak ya da gerberanın kullanı lacağı doğum günü,tebrik amaçlı bir buket hazı rlamayı düşünüyorsak uygun renkteki gerberaları yan yana tergalimizdeki gibi üçgen şekilde en uç kısmına bir tane olmak üzere yayarak dizeriz.Dizilen çiçeklerin ara boşuklarına cipsofilya yerleştiririz.Dizelemede renk uyumuna dikkat etmeliyiz.Alt alta aralarda soli ya da benzeri bir yeşilliğin olması çiçeklerin dağı lmamasına ve iyi bağlanmasına yardımcı olur.Dizdiğimiz çiçeklerin altlarına 15 cm kadar kalarak keseriz.İnce bir rabant ya da iple çiçeklerin dağılmaması için bağlarız.Bağladığımız çiçeklerin son bir düzenlemesiyle elyaf ve tergalin fazlasını,bağladığımız çiçek saplarının üzerine gelecek şekilde katları z.Uygun renkte bir rabant ya da diğer bağlamada kullanılan malzemelerden biriyle bağ larız.Bağladığımız malzemenin fazlasını fiyonkta yapabiliriz.

      & nbs p;        Buket yapımında esas olan görselliktir.Her çiçekçinin kendine özgü bir iş çiliği vardır.Buket yapımında yaratıcılık çok önemlidir.Bizim burada anlatmaya çalıştığımız kabaca bir bu ket yapılışıdır.Ayrıntılı ve çeşitlere sahip bir buketin yapı lışı anlatılmaktan ziyade görsel bir eğitim ister.Buket tanzimi yazı ile deyil görsel anlatım teknolojilerinden faydalanarak ve tecrübeyle pekiştirilen bir yöntemdir.İlk defa çiçekçiliğe başlayacak olanlara yazılarımız faydalı olacaktır.Buketler tül,krep gibi diğer malzemelerden de hazı rlanabilmektedir.

      & nbs p;        Buket yapımında kullanılan malzeme çeşitleri genelde birbirine benzer.Renk uyumlarına dikkat edilerek bunlarda kullanılabilir.Bahsettiğimiz buket tek yönlü buket yapılışı idi.Yuvarlak buket yapmak isterseniz öncelikle bir malzeme kullanmaksızın çiçekler elde iken yuvarlak şekilde yeşilliğiyle tanzim hazırlanır.Yani krep,tergal,tül gibi zemine kullandığımız malzemeden önce yuvarlak şekil alacak biçimde çiçeklerin dairesel birleşimleriyle dipleri biraz uzun kalacak şekilde bağlanır.Bu tarz buketlerin hazırlanışında 20-30 cmlik vazolardan da yararlanılabilir.Çiçekler vazo içerisinde ? ?ekillendirilir ve çıkarılarak alttan bağlanır.Yuvarlak buketin tek yön buketten daha zor ve daha fazla çiçek kullanılarak hazırlandığını unutmayalım.En son,bağlanan çiçekler uygun renkte tül,krep,elyaf ya da tergal gibi malzemelere sarılı r.Bütün bu bahsettiklerimiz zarif bir işçilik ister.Daha öncede bahsettğimiz gibi en güzel buket tecrübeyle yap boz tekniğiyle hazırlanır.Deneme yanılma yöntemi bizlere zamanla daha fazla bilgi kazandıracaktır.Bitmiş olan bukete aşırı kaçmamak üzere sim de kullanılabilir.Parlatıcıyla parlatılan çiçeklerin üzerine simler bir tuzluk içerisinde karabiber eker gibi ekilirse hem zayiat verilmemiş olur,hem de eşit miktarda istenilen yüzeye yayılmış olur.

RankRankRankRankRank
Ziyaretçilerimiz

Online Kişiler
10

Online Kullanıcılar
0

Online Ziyaretçiler
10
01:  Unknown 180.76.x.x
02:  Unknown 180.76.x.x
03:  United 


states Google spider
04:  United 


states 38.107.x.x
05:  United 


states 38.107.x.x
06:  United 


states 38.107.x.x
07:  Unknown 180.76.x.x
08:  United 


states 38.107.x.x
09:  United 


states 38.107.x.x
10:  United 


states Google spider

» Çoğul
753328
» Tekil
105142
Site Menü
Haberler
Popüler Dosyalar
RSS Kaynağı
Son Hazırlananlar
Tüm ürünlerimize KDV %18 dahildir. Resimler örnek teşkil edip aynı şekilde hazırlanmaktadır.
Web sitemizdeki içerikler telif hakkı içermez. Alıntılar alıntı ibaresiyle belirtilmiş olup.Hukuk haklarımız saklıdır.
Web sitemizde TCK ve ticaret kanunlarına aykırı içerik barındırılmamakta ve denetimleri düzenli yapılmaktadır.